Galblaas verwijderen nadelen


De arts sluit ook de overgebleven delen van de alvleesklier en de galwegen aan op de dunne darm. Soms moet de arts wel een deel van de maag verwijderen. Hij verbindt de alvleesklier, de galwegen en het overgebleven deel van de maag met de dunne darm. Moet de arts de maag en de maagsluitspier verwijderen, dan heeft dit niet meer blijvende gevolgen dan bij de maagsparende operaties. Ook mensen met een periampullaire tumor kunnen voor deze operatie in aanmerking komen. Een periampullaire tumor ontstaat in de buurt van de papil van Vater.

, de arts kan de maag meestal sparen bij deze operatie. Kan de arts ook de maagsluitspier sparen dan sluit hij die maagsluitspier direct aan op de dunne darm. De maagsluitspier zit op de overgang van de maag naar de twaalfvingerige darm. Deze operatie heet een pppd. Moet de arts ook de maagsluitspier verwijderen dan sluit hij de maag direct op de dunne darm aan. Dit heet een klassieke whipple-operatie.

Kunt u niet geopereerd worden, dan krijgt u een behandeling die de ziekte remt of klachten verminderd. Dit heet een palliatieve behandeling. Doel daarvan is de kwaliteit van leven te verbeteren. Bijvoorbeeld bestraling of chemotherapie. Of een operatie waarbij de arts een stent plaatst om een galwegafsluiting of een blokkade kopen van de twaalfvingerige darm of maag te verhelpen. Tijdens de operatie verwijdert de arts: het kopdeel van de alvleesklier waarin de tumor zit de twaalfvingerige darm de galblaas het onderste deel van de galbuis de lymfeklieren rond de alvleesklier, behalve de tumor neemt hij dus ook schijnbaar gezond weefsel daaromheen weg. Dit doet de arts omdat hij tijdens de operatie niet kan zien of hij alle kankercellen verwijdert. In het weefsel net buiten de plek waar de tumor zit, kunnen ook nog kankercellen zitten. De patholoog bekijkt het weggenomen weefsel onder de microscoop. Hij nierwerking beoordeelt zo of de tumor compleet is verwijderd.

De galblaas verwijderen, een soms noodzakelijke stap


Blijkt uit het onderzoek dat de tumor te verwijderen is? Dan krijgt u een operatie die in opzet genezend. Artsen verwachten dat een operatie mogelijk is als de tumor: niet is doorgegroeid in omliggende weefsels of organen zoals de lymfeklieren of bloedvaten niet is uitgezaaid naar verder gelegen lymfeklieren niet is uitgezaaid naar andere organen zoals de lever of de buikholte. Helaas blijkt bij een deel van de patiënten pas tijdens de operatie dat de tumor toch afslanken niet verwijderd kan worden. Terwijl dit op de fotos wel mogelijk leek. De tumor blijkt dan toch uitgezaaid of doorgegroeid in andere weefsels, zoals bloedvaten. Uiteindelijk krijgt slechts een kwart van alle patiënten met alvleesklierkanker een behandeling die in opzet genezend.

10 gerechten / hapjes die je moet eten in China - goyvon


Hoe gaat het nu met je? Nog steeds positief over de operatie? Ik ga morgen onder het mes Cati geplaatst: 16:48 Hallo allemaal, ik heb veel gelezen op het forum over napijnen. Bij mij is afgelopen donderdag ook de galblaas verwijderd, met een lichte ingreep. Ik had niet veel buikpijn, maar heel veel aanvallen van rugpijn. Ook leek het op hartaanvallen. Helaas zijn de pijnen nu, de 5e dag niet veel minder. Vooral in de nacht veel problemen. Weet iemand er iets op?

Ik wil niemand bang maken maar laten we wel drinken zijn, ook aan kleine operaties kleven risicos. Je moet over geen een operatie te makkelijk denken, maar ook zeker niet vergeten dat het in verre weg de meeste gevallen gelukkig goed afloopt. Ook al ben ik zelf het slachtoffer van een medische fout geworden, toch heb ik respect voor de kundigheid van vele artsen. Geja06 Geplaatst: 2:08 levensverwachting Mijn galblaas is vanmiddag verwijderd en lees zowel positieve dingen als negatieve dingen op het forum. Ben blij met je verhaal, ook al moeten de complicatie verhalen ook serieus worden genomen.

Ik zag er tegenop, bang voor lekkages. Voel me redelijk momenteel en hoop dat alles goed is gegaan en dat ik het anders voel en men alert. Kan iemand mij vertellen waar ik, op moet letten bij lekkage? Ga er vanuit dat het goed is, maar je kan niet weten. Geja geja06 Geplaatst: 2:08 Mijn galblaas is vanmiddag verwijderd en lees zowel positieve dingen als negatieve dingen op het forum. Geja patries08 Geplaatst: 17:04 En geja06?

10 x platte buik voeding - i love health

En ik wil andere mensen die nog geopereerd moeten worden een hart onder producten de riem steken: het hoeft lang niet altijd complicaties te geven, kijk maar naar mij. Ok dat litteken, maar daar kom je ook wel weer overheen. Geplaatst: 15:45, ook bij (anderhalf jaar geleden) gal gelekt tijdens galverwijdering. Daar kwamen ze helaas pas na ene week achter en ik met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht dachten ook aan een verdwaald steentje en na 2 dagen van ondraagelijk pijn kwam er dna eindelijk uit dat er waarschijnlijk gal gelekt was. Een week aan de antibiotica geleden en zeker nog een week ondraagelijk pijn gehad hoewel deze wel minder werd. 10 weken thuis gelopen en psychisch ben ik het eigenlijk nog steeds aan het verwerken omdat het toch wel ene heftige week was. Dus als iemand zegt kleine ingreep leg ik toch altijd wel even mijn verhaal uit antonetta, geplaatst: 11:44, ik denk er net zo over als jij Romorico.

11 best pionnen maken images on, pinterest, infant crafts

Maar goed mijn galblaas is elementen op de gewone manier verwijderd dus niet via kijkoperatie. Het is een grotere operatie en er is doorgaans een langere ziekenhuisopname nodig, maar ik heb begrepen dat er bij een kijkoperatie toch veel meer mis kan gaan. Dus ben ik aan 1 kant blij dat ik de gewone iets grotere operatie heb gehad. Ik heb er verder geen complicaties aan overgehouden, behalve dan dat mijn wond helaas een paar dagen na de operatie een stukje is opengesprongen (ik had 7 hechtingen en die hechtingen gingen er na 4 dagen al uit!)en ik een paar weken met een wond. Ze konden er in het ziekenhuis niets aan doen, niet opnieuw hechten. Heb nu een lelijk litteken, maar ja das gelukkig niet het ergste. In ieder geval: blijf niet te lang met klachten rondlopen, want uiteindelijk moet die galblaas toch verwijderd worden, dus wees niet zo eigenwijs als.

Ze hebben vaak een lange weg te gaan en het duurt lang voordat ze weer de oude zijn als ze dit al zijden ooit weer gaan worden. Geplaatst: 12:37, thanks Antonette, aimee, geplaatst: 16:11, bij mij is in maart 2008 mijn galblaas verwijderd. Ik had al ca 2 jaar last van aanvallen met tussenpozen van een paar maanden, dus nog redelijk te doen. Maar in maart 2008 ging het echt niet meer en is na een nacht vol pijn zonder dat medicijnen hielpen besloten om diezelfde dag nog te opereren. Ik wist inmiddels al dat ik galstenen had, er is in dec 2007 een echo gemaakt, terugverwezen naar de huisarts en hij verwees me terug naar de chirurg. Ik had alleen nog geen afspraak gemaakt, want had op dat moment geen pijn dus. Wat er niet is, dat is er niet, dacht.

15 weken zwanger

Registreer, informatie, zoeken, actieve maagpijn onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage, auteur, onderwerp: Complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage pinas. Geplaatst: 12:05, hallo Allemaal, ik ben blij te lezen dat het goed kan gaan. Zoals ik in september heb aangegeven kan het ook behoorlijk misgaan, mijn moeder is 1 november. Overleden aan de gevolgen van een hersteloperatie die ze 23 oktober heeft ondergaan ze was op leeftijd 83jr, ondanks haar leeftijd heeft ze de operatie goed doorstaan maar er zijn complicaties opgetreden aan de gevolgen daarvan is ze overleden. Antonetta, geplaatst: 9:34, hallo pinas. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Ik ben ook blij dat het verwijderen van de galblaas merendeels goed verloopt. Maar gaat het mis, dan heeft dit in het algemeen grote gevolgen voor de patiënten die het overkomt.

Galblaas verwijderen nadelen
Rated 4/5 based on 537 reviews