Normale waarde cholesterol


Het helpt hersenoedeem te voorkomen en verbetert de elektrolytenbalans bij oedeem. Het heeft een stressverlagende werking. Stressverlagende, adaptogene en antidepressieve activiteit Ginkgo-extract gaat stress tegen door beïnvloeding van de (onder meer door remming van de expressie en secretie van crh corticotropine-releasing hormoon in de hypothalamus). (12-15 ook remt ginkgo-extract de activiteit van perifere benzodiazepinereceptoren, die een centrale rol spelen in de aanmaak van het stresshormoon cortisol. (1,6 dieronderzoek suggereert dat ginkgo-extract een krachtiger effect heeft bij acute stress dan bij chronische stress. (16 ginkgo-extract gaat de negatieve invloed van stress op stemming, cognitieve vaardigheden, hersendoorbloeding, bloeddruk, hormonale systeem en immuunsysteem tegen. In dieronderzoek is vastgesteld dat ginkgo-extract een stressverlagende en (dosisafhankelijke) antidepressieve werking heeft, mede door de antioxidantactiviteit en modulatie van de dopaminerge, noradrenerge en serotonerge neurotransmissie.

en postoperatieve pijn. (5 stimulering (micro)circulatie, remming atherosclerose en oedeem Ginkgo-extract is gunstig voor de (micro)circulatie in het hele lichaam: (6-8 het verbetert de rheologische eigenschappen (stromingseigenschappen) van het bloed, door verlaging van de bloedviscositeit, remming van plaatjesaggregatie en trombose, remming van het samenklonteren van rode bloedcellen. Het beschermt de vaatwand tegen (oxidatieve) beschadiging, remt aderverkalking en gaat de aderverkalking bevorderende werking van homocysteïne tegen. Het reguleert de vaattonus (zowel arteriële als veneuze vasoregulatie heeft een vaatverwijdende en (dosisafhankelijke) bloeddrukverlagende werking en gaat vaatvernauwing door eosinofiele granulocyten tegen. Het vermindert fragiliteit en permeabiliteit van haarvaten en gaat oedeem tegen. Neuroprotectieve activiteit Ginkgo-extract beschermt en ondersteunt het (centrale) zenuwstelsel op verschillende manieren: (1,6,9-11 het verhoogt de energiestofwisseling in zenuwcellen door verbetering van de glucose-opname en remming van mitochondriale veroudering. Het verbetert de synthese, afgifte en werking van neurotransmitters (waaronder serotonine, dopamine, norepinefrine, acetylcholine, gaba) en remt exciterende aminozuren zoals glutamaat en glycine. Het remt leeftijdsgerelateerde neurodegeneratie in de hippocampus (het hersencentrum voor leren en geheugen). Het remt de productie en aggregatie van bèta-amyloïdpeptide (Aβ) in de hersenen, hetgeen een centrale rol speelt bij de ziekte van Alzheimer. Het beschermt de hersenen tegen beschadiging door oxidatieve stress en ischemie-reperfusieschade (tia, beroerte).

Inhoudsstoffen en dosering, alleen sterk geconcentreerde ginkgobladextracten hebben een relevante medicinale werking. Gestandaardiseerde extracten van Ginkgo biloba bladeren bevatten 22-27 flavonolglycosiden (vooral mono-, maaltijd di- en triglycosides en coumarinezuuresters van de flavonolen kaemferol, quercetine en isorhamnetine) en 5-7 unieke terpeenlactonen (ginkgolides, bilobalide). Andere inhoudsstoffen zijn onder meer catechinen, proanthocyanidinen, sterolen en carotenoïden. (2 het is wetenschappelijk aangetoond dat de werkzame bestanddelen in ginkgoblad een polyvalente, synergetische activiteit hebben. De gebruikelijke dosis ginkgobladextract is 120 tot 240 milligram per dag, verdeeld over twee of drie porties; bij jong-volwassenen zijn doses tot 600 mg per dag gebruikt (ter verbetering van het cognitieve functioneren). Bij chronische klachten dient ginkgo-extract ten minste 6 tot 8 weken ingenomen te worden. (1,2 gezondheidseffecten, antioxidant en vrije radicalenvanger Ginkgo-extract (met name flavonoïden) is een krachtige antioxidant en vrije radicalenvanger (het vangt onder meer hydroxylradicalen, peroxylradicalen, superoxide anion radicalen, stikstofoxideradicalen, waterstofperoxide en ijzerion radicalen weg) en verhoogt de activiteit van antioxidantenzymen zoals superoxidedismutase (sod glutathionperoxidase, catalase en heem-oxygenase-1. Ginkgo-extract kan worden beschouwd als anti-verouderingsmiddel; er zijn zelfs aanwijzingen dat langdurig gebruik van ginkgo-extract gunstig is voor de levensverwachting. (4 paf-antagonisme, ontstekingsremmende activiteit Ginkgo-extract (met name ginkgolides) is een antagonist van paf (platelet activating factor). Paf bevordert bloedplaatjesaggregatie, is een krachtige ontstekingsmediator en bevordert ontstekingen, allergische reacties, ischemie/reperfusieschade, pijn, oedeem, trombose en vrije radicaalvorming. Paf speelt een rol bij onder meer astma, ischemie, anafylaxe, afstoting na transplantatie, nierziekten, verschillende ontstekingsziekten en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel.

De bloedsuikerspiegel verlagen: dat is het effect van


Connecting content to people. Company, resources, plans products, apps. De ginkgo biloba of Japanse notenboom, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China, is de oudste levende boomsoort op aarde (circa 300 miljoen jaar) en wordt daarom een levend fossiel genoemd. De naam is afkomstig van het Chinese woord sankyo of yin-kuo, dat heuvel abrikoos of zilver fruit betekent, een verwijzing naar de abrikoosvormige vruchten en gele kleur. (1 binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginkgo (blad, zaden) al 5000 jaar gebruikt bij uiteenlopende aandoeningen; makkelijk én van de belangrijkste toepassingen in de Chinese geneeskunde is astma bronchiale. (2 in westerse landen wordt het (gestandaardiseerde) bladextract van Ginkgo biloba vooral gebruikt ter ondersteuning van de bloedsomloop en hersenstofwisseling bij ouderen. De monografie van de wereldgezondheidsorganisatie noemt de volgende primaire indicaties voor Ginkgo biloba (bladextract c erebrovasculaire insufficiëntie (cognitieve achteruitgang, vasculaire dementie, de ziekte van Alzheimer en mengvormen perifere vasculaire aandoeningen (waaronder claudicatio intermittens duizeligheid en oorsuizen.(3). De vele wetenschappelijke studies vanaf 1950 suggereren dat ginkgobladextract bij veel meer (leeftijdsgerelateerde) klachten en aandoeningen kan helpen.

Lees alles over cholesterol


Wat is cholesterol precies en wat betekenen de cholesterolwaarden na een bloedonderzoek? Op welke manier kun je je cholesterol verlagen? Iedere aandoening heeft zijn eigen symptomen. En zo heeft hoog cholesterol ook bepaalde symptomen die je zeker niet zou moeten onderschatten! Paul wat een verhoogde tsh- waarde betekent, kun je lezen in het artikel hierboven. M stal duidt het op een traag werkende schildklier Een verhoogd aantal. Er zijn verschillende oorzaken waardoor hoog cholesterol kan ontwikkelen!

Voor het menselijk lichaam is het belangrijk dat de cholesterolspiegel op een geleidelijke manier een gezonde en langdurige balans kan bereiken. Alleen op deze wijze is er sprake van een structurele verbetering.

Alles weten over cholesterol? Wat betekenen de cholesterolwaarden uit het bloedonderzoek maken en wat zijn normale waarden en wat is te hoog? MultiCheck - mensen multi meter: meet uw glucose en cholesterol met n handige meter. Mijn website over cholesterol. Op deze webpagina wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen met het onderwerp cholesterol met u delen.

Wat is een normale, ldl- cholesterol waarde?

Ook hartritmestoornissen waaronder ik al vele jaren geleden heb, zijn niet meer gediagnosticeerd. Alle metingen werden door artsen verricht. Ik schrijf deze positieve verandering van mijn cholesterolspiegel voor een groot deel toe aan de inname van de aminozuren, aangezien ik mijn leef- en eetgewoonten niet heb veranderd in de tussentijd. Bij hetzelfde voedingspatroon had ik toch een lagere cholesterolspiegel! Voor mij betekent dit een hogere kwaliteit van leven, waarvoor ik zeer dankbaar ben. Ik hoop dat ook u een succesvolle manier vindt om uw cholesterolwaarde te verlagen. Met vriendelijke groet, jan de Schipper, als u vragen heeft of indien u mij tips over het thema cholesterol wilt racefiets geven, dan kunt u mij per email bereiken:. Wees voorzichtig met producten die een vermindering van de cholesterolwaarde van 50 of meer in zeer korte tijd beloven! Afgezien daarvan of deze beweringen überhaupt kloppen, hebben zulke sterke wisselingen binnen een zeer korte periode een zeer bedenkelijke uitwerking op uw gezondheid.

Wanneer is uw cholesterolgehalte te hoog?

Bij de meting op avondeten werd 181 mg/dl als cholesterolwaarde gemeten. Bij de cholesterolmeting op werd 162 mg/dl gemeten. Tijdens de controle van de bloedvetwaarde op 14 december 2006 werd 164 mg/dl voor het cholesterol gemeten. Op 23 februari 2007 werd 202 mg/dl gemeten. In sepember 2008 werd 211 mg/dl gemeten en in november 184 mg/dl. In sepember 2009 werd 211 mg/dl gemeten. In september 2010 werd 202 mg/dl gemeten. Sindsdien zijn mijn cholesterolwaarde in normale bereik en van cholesterol-verlagende medicamenten spreekt geen arts meer.

Tot in het jaar 2003 was het totale cholesterolgehalte in mijn lichaam tussen de 260 en 280 mg/dl, waarop mijn arts een medicinale behandeling voorstelde. Deze waarden maakten mij tot een grensgeval; bij een iets hogere bloedvetwaarde zou het gebruik van medicijnen onafwendbaar zijn geweest. Eind 2003 kreeg ik van een bevriende arts die jarenlang in de vs gewerkt had, de aanbeveling om puur natuurlijke aminozuren te gaan gebruiken. Aminozuren dragen er namelijk toe bij dat de cholesterolspiegel weer in zijn natuurlijke evenwicht kan worden gebracht. Weliswaar is de werking lever niet onmiddelijk, maar wel gegarandeerd zonder nevenwerkingen. De inname van dit voedingssupplement heeft mijn gezondheid positief gestabiliseerd. De volgende feiten ter illustratie: Al na zes weken inname van dit product, zakte mijn cholesterol voor het eerst weer onder een waarde van 200 mg/dl. Daarbij is het peil van het gezonde hdl-cholesterol constant gebleven. Op werd zelfs een waarde van 193 mg/dl gemeten.

Cholesterol - understand the test your Results

Op deze webpagina wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen met het onderwerp cholesterol met u delen. Bovendien heb ik op deze site algemene informatie over cholesterol verzameld. Ik ben altijd geïnteresseerd in het uitwisselen van informatie over dit onderwerp en verheug mij dan ook op uw feedback en reacties. Zo heb ik mijn cholesterolgehalte kunnen verlagen. En dat voeding helemaal zonder bijwerkingen: ik weet dat vele van mijn eigenschappen genetisch sterk door moederszijde bepaald zijn - zo ook op het gebied van cholesterol. Het verontrustte mij dan ook zeer, te weten dat vele familieleden van deze zijde aan de gevolgen van beroertes zijn overleden. Het is namelijk bewezen dat een hoge cholesterolwaarde een bepalende factor is bij het ontstaan van aderverkalking en daarmee medeverantwoordelijk is voor beroertes en hartinfarcten. Iedere werkzame medicinale behandeling van een hoge cholesterolspiegel kent bijwerkingen, zoals in de bijsluiters van de medicamenten te lezen.

Normale waarde cholesterol
Rated 4/5 based on 535 reviews